Qindra këpucë të kuqe në sheshin Nënë Tereza, kush është simbolika?

8 Mars 2023, 11:59 / EKONOMI&SOCIALE ALFA PRESS

Qindra këpucë të kuqe në sheshin Nënë Tereza, kush

8 Marsi përveç se është një ditë festë për të gjithë nënat dhe gratë në botë është gjithashtu dhe një ditë proteste. Në këtë datë, gratë protestojnë për dhunën ndaj tyre dhe për diskriminimin.   

Mëngjsin e sotëm në sheshin Nënë Tereza si çdo vit, janë vendosur qindra këpucë të kuqe. Kjo bëhet për të dhënë një mesazh të përbashkët kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave për të gjitha jetët e humbura.

 

ide

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128