“Defekti ka filluar nga linja e interkoneksionit me Greqinë”, Ndërprerja e energjisë elektrike, reagon OST: Shkak, temperaturat ekstreme

21 Qershor 2024, 13:00 / AKTUALITET ALFA PRESS

“Defekti ka filluar nga linja e interkoneksionit me Greqinë”,

Operatori i Sistemit të Transmetimit ka reaguar pas ndërprerjes së energjisë elektrike në Tiranë dhe rrethe.

Defekti ka filluar nga linja e interkoneksionit me Greqinë dhe më pas ka vazhduar me efekt kaskadë në të gjithë vendin. Është identifikuar defekt edhe në linjën e Prizrenit.
Nga kryqja fillestare rezulton se volumet e larta të transmetimit si dhe temperaturat ekstreme kane qenë shkaktarët e shkëputjes totale të linjave të transmetimit.

OST po merr masa për rikthimin e energjisë elektrike te të gjithë konsumatorëve.’-njofton OS