Me to donte të vriste veten, shiten për 1.69 mln € armët e Napoleon Bonaparte

10 Korrik 2024, 22:41 / BOTA ALFA PRESS

Me to donte të vriste veten, shiten për 1.69 mln € armët e
Dy pistoleta në pronësi të perandorit francez Napoleon Bonaparte, me të cilat ai dikur synonte të vriste veten, janë shitur në ankand për 1.69 milionë euro.

Armët u shitën në shtëpinë franceze të ankandit Osenat, pak jashtë Parisit, dhe pritej të arrinin midis 1.2 dhe 1.5 milionë euro.Shitja e pistoletave Gossard vjen pasi ministria franceze e kulturës i klasifikoi ato si thesare kombëtare dhe ndaloi eksportin e tyre, që do të thotë se qeveria franceze ka 30 muaj kohë për t’i bërë një ofertë blerjes pronarit të ri anonim

Thuhet se Napoleoni donte të përdorte pistoletat për të vrarë veten natën e 12 prillit 1814 pas disfatës së ushtrisë së tij nga forcat e huaja.

Napoleoni ia dha pistoletat Caulaincourt, i cili nga ana e tij ia kaloi ato pasardhësve të tij.

Pistoletat e dekoruara, të cilat shfaqin imazhin e gdhendur të Napoleonit në pompozitet të plotë perandorak u shitën në një kuti are me një shtresë të zezë, së bashku me aksesorë të ndryshëm.