The Italian media is shocked: the Albanian mafia has also taken over human trafficking in Europe

2023-03-19 12:33:23 / AKTUALITET ALFA PRESS

The Italian media is shocked: the Albanian mafia has also taken over human

The migrant emergency is representing the new 'Eldorado' of over 40 Albanian gangs operating throughout Europe, from Belgium to Spain, from Greece to France to England.

'Besa', or 'belief', represents the sacred code of honor of the Albanians. But this code also seems to be used by members of Albanian criminal organizations, an inviolable and unbreakable contract that clan members use as an oath, the ritual essence of a blood pact that projects a whole new generation into crime and brutality.

No regrets, very few middlemen and absolute 'professionalism'. Thus, the Albanian mafia network has managed to secure a primary role in Europe in the cocaine trade. This was reiterated by the United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC), confirming the studies of the best experts on organized crime.

But the other segment of the great power of the 'Albanian mafia' is human trafficking. The migrant emergency is representing the new 'eldorado' of over 40 Albanian gangs operating throughout Europe, from Belgium to Spain, from Greece to France to England.

Despite the geographical image of a 'village crime' and almost primitive, Albanian gangs have been able to capture the changes and contradictions of our century, exploiting its fragility and uncertainties.

Organization

Klanet shqiptare kanë huazuar rregullin e artë të karteleve meksikane: korrupsionin dhe kontrollin e terrorit dhe më pas veprojnë në llogore. Tashmë në vitin 2006, Europol raportoi se 90% e emigrantëve që arritën në Evropë përdorën një rrjet kontrabande, duke gjeneruar kështu mes 5-6 miliardë dollarë për mafiozët.

Duke bashkëpunuar ngushtë me organizatat mafioze italiane, shqiptarët, sipas një studimi të fundit të disa organizatave franceze të këtij sektori, kanë korruptuar ‘mijëra nëpunës civilë duke i përdorur si filtër për cilësinë e dokumenteve false dhe nxjerrjen e tyre’.

Megjithëse shqiptarët organizojnë rrjetet, zakonisht janë bandat kurde, siriane dhe marokene që janë të pranishme në plazhe dhe veprojnë si krahë të armatosur. Për sa i përket vendit tonë, mjafton të lexojmë një reportazh të Dia-s të disa kohëve më parë:

"Albanians have exclusive control of the Balkan route to Italy". Hardly able to move a boat without their consent. And so every illegal movement becomes a source of income: weapons, drugs, but also immigrants, whose trafficking is often entrusted to Turkish criminal organizations./ By Alessandro Strabioli-Il Messaggero

 

 

Happening now...

ideas

services

  • POLICE129
  • STREET POLICE126
  • AMBULANCE112
  • FIREFIGHTER128