"They beat me for 20 minutes"/ The citizen accuses the police: The perpetrators were released before I left the hospital!

2023-12-07 21:11:34 / TRENDING ALFA PRESS

"They beat me for 20 minutes"/ The citizen accuses the police: The

A young man from Elbasan reported on "Fiks Fare" that he was shot for 20 minutes in a row in a bar, but the police released the two perpetrators before he left the hospital.

The event took place on October 10, 2023, while the Elbasan prosecutor's office started criminal proceedings only on October 30. So, 20 days after the event! Not only that, but the perpetrators have not appeared before the court at all and that the justice bodies did not receive any medical-legal report.

Ilia Tahiri complained to the editors of the show "Fiks Fare", who said that he was shot by two people for minutes in a bar near a gas station in Elbasan, on the first kilometer of the Elbasan - Librazhd road.

"They beat me for 20 minutes"/ The citizen accuses the police: The

"I went inside to get coffee and water. Someone calls me there, 'the boy will come in a second'. I didn't know the person. They hit me, break my teeth, my ribs. They take my pendant and everything I had. They hit me for over 20 minutes. The incident happened on October 10," said the whistleblower.

He explains that before he was shot, he did not argue, they just called him by a different name.

"After I said no, they punched and kicked me. Someone hit me from behind. It broke my teeth. There were other people in the bar. Neither intervened. They are not from the same area. I have neither seen them nor have they seen me", he says.

After the incident, he notified the police and then the patrol escorted him to the hospital.

"I had broken ribs. Cracks in the eyes, broken teeth. Totally finished. With blood. After I got out of the hospital, the chief of police told me that these perpetrators were released because they are mentally disabled. We keep them inside for 48 hours. They were released by the police. The case did not go to the prosecutor's office", asserts Ilia.
He explains that the police officer told the family members to forgive the perpetrators.

"I asked these people to pay you for the damage they have done to you. He also told me this other one so that I could beat him in front of you or my brothers", says the informant, who adds that he did not accept this offer. "I told him that the case will go to the prosecutor's office. They offered me 1 million old lek. People would give me this amount. He said let me take you to his work. I told him if he is mentally disabled he should not work. The officer also knew the location of the job. I only want justice, these people are hiding the incident", asserts Ilia.
After the complaint, he goes to meet the officer Asllan Çekrezi who dealt with this case. OPGj tells him that he does not know if the perpetrators have a card or not. He says he can no longer make the confrontation, as he has spoken with the informant's brother. He says the coroner must determine the event. Regarding the reward, OPGJ says that it should be with lawyers and mediators.

“Ata s’i nxora unë, po vepra penale e tyre është plagosje e lehtë në bashkëpunim. Unë mbaj përgjegjësi për veprën penale”, thotë OPGJ. Qytetari e pyet nëse i ka kapur, ndërsa ai i përgjigjet se po. Nuk është në dorën time, por është në ‘dorën’ e ligjit’ i përgjigjet ai, teksa i thotë se ka folur me prokurorin ditën e ngjarjes dhe prokurori ka vendosur që të mos arrestojë autorët. Në fund, oficeri i thotë se “s’kam më punë me ty, të kam hequr vizën dhe ik interesohu në prokurori”.

Biseda, mes denoncuesit dhe oficerit të policisë Asllan Çekrezi, është bërë në datën 16 tetor 2023. Ai i tha se s’ka më punë me këtë oficer, ndërsa i bëri me dije se materialet janë dërguar në prokurorinë e Elbasanit.

“Fiks Fare” u interesua në këtë organ akuze, duke e pyetur se kush i la të lirë autorët dhe përse nuk dolën në gjykatë. Në përgjigje, prokuroria thotë se materialet kanë ardhur nga Policia e Elbasanit. Por, pa shkruar datën se kur kanë shkuar. Më tej pohon se është regjistruar procedimi penal me numër 1266 në datën 30 tetor 2023.

Pra, plot 20 ditë pas ngjarjes! Akuza ndaj autorëve është plagosje e lehtë në bashkëpunim, ndërsa shkruan se procedimi penal është regjistruar pasi i dëmtuari Ilia Tahiri ka bërë ankim për ngjarjen. Ndërkohë, i dëmtuari ka takuar disa ditë pas ngjarjes oficerin e çështjes dhe ai i ka thënë se çështja është në prokurori. OPGj-ja i ka dërguar materialet në prokurori vetëm pas insistimit të të dëmtuarit! Në fund, pa dhënë detaje të tjera, prokuroria shkruan se autorët nuk janë arrestuar, por janë proceduar në gjendje të lirë. Fiks Fare kontaktoi edhe OPGj-në Asllan Çekrezi, duke e pyetur për ngjarjen e datës 10 tetor. Ai nuk pranoi të japë informacione, duke u mjaftuar se “është sekret hetimor”.

*************

Bisedë me OPGj-në, Asllan Çekrezi!

Denoncuesi – Çfarë bërë mirë, ça bëre …
Oficeri – Po, po janë çuar materialet atje.
Denoncuesi – Ti i ke takuar më ata?
Oficeri – Jo, s’i takoj më unë ata.
Denoncuesi – Mua më duhet një letër nga ti që ata janë me të meta mendore.
Oficeri – Të duhet letër?!
Denoncuesi – Po.
Oficeri – Me të meta mendore ata?!
Denoncuesi – A më the kështu?
Oficeri – Është një problem ligjor, njëri ai i shëndoshi. Nuk më lejohet ta jap, sepse nuk e di a ka kartelë apo jo.
Denoncuesi – Nëse s’më jep policë unë s’vete ti takoj.
Oficeri – Po pra po, po si procedurë s’i takon policisë ta bëj ballafaqimin.
Denoncuesi – Pa dalë unë nga spitali, ata dolën nga burgu?
Oficeri – Nuk quhet burg sepse, në burg …
Denoncuesi – Pse …
Oficeri – Edhe njëherë, pse je kaq kështu, se edhe ata ditë i tensionuar.
Denoncuesi – Kam humb gjak prandaj.
Oficeri – Se edhe atë ditë shumë pyetje, a ti thamë të drejtë ato që kemi komunikuar me vëllanë. A ti sqarova gjërat?
Denoncuesi – Mi ke sqaruar po këto dua unë nga ana jote.
Oficeri – Ça?
Denoncuesi – Dua një letër që ata janë …
Oficeri – Nuk më lejohet!
Denoncuesi – Nuk të lejohet, në rregull.
Oficeri – Sepse të marrësh një letër sepse s’kanë mjek-ligjor ata se ky është me… Nuk e di ça do ti nga mua? Vepra penale që kanë ata është plagosje e lehtë në bashkëpunim. Në momentet e para …
Denoncuesi – Plagosje e lehtë të duket, brinjë të thyera, dhëmbë të thyera, mua më marrin varësen. Me gjak me të gjitha.
Oficeri – Do mbajnë përgjegjësi për veprat penale që kanë bërë.
Nëna e denoncuesit – Kur, se ata s’janë në burg?
Oficeri – Unë kam gjej njërin, gjej autorin, mbajnë përgjegjësi ligjore për veprën penale.
Denoncuesi – I kapët ju?
Oficeri – Po.
Denoncuesi – Pse i lejove të dalin?
Oficeri – Po të them se ta kam shpjeguar 3 herë, 20 herë sa duhet të ta shpjegoj. Nuk është në dorën time.

Në momentet e para flitet me prokurorin dhe prokurori nuk e arreston dot personin.

The whistleblower - That day, did you tell me if we were going to meet them. I told you only through the police, only not myself.
Officer – They show up … we'll take them to court. I had it as a procedure, go out and explain it to my mother... I follow the procedure.
The whistleblower - What can I do without you? I can't help but laugh out loud. I didn't see the police myself.
Officer - Ilia, agree, agree! We do what you say, for example let's go to meet that gentleman.
Informant - I will meet with you myself...
Officer - It is not a procedure. I meet the person you. I told you to meet the person and what will you decide. I am saying that I am not a body to tell you to give money to this person because you injured him. I got you here to clarify a few things. I no longer have the right to meet at all. I cut off relations with you. You understand, I don't want to meet at all. I don't have to explain to you. I put your visa here and you have no more contact and go to the prosecutor's office because you have the papers at the prosecutor's office.

Happening now...