Këto janë insektet e mrekullueshme që shpirtrat e të vdekurve përdorin për të vizituar të dashurit e tyre

25 Shtator 2022, 08:56 / JETË ALFA PRESS

Këto janë insektet e mrekullueshme që shpirtrat e të

Fluturat, cilado qoftë ngjyra e tyre, sipas cultures së lashtë, janë simbol i “pavdekësisë së shpirtit”. Thuhet, në fakt, se shpirtrat e njerëzve që kemi dashur dhe që fatkeqësisht nuk jetojnë më, përdorin këto insekte të mrekullueshme për të vizituar të dashurit e tyre.

Fluturat: takimi me to ka gjithmonë një kuptim pozitiv. Fluturat janë simboli i pavdekësisë. Të gjithëve u ka ndodhur të jenë magjepsur duke parë këto insekte të mrekullueshme dhe të këndshme me ngjyra të mrekullueshme.

Sipas shumë traditave, pamja e një fluture ka gjithmonë një kuptim pozitiv që mund të marrë aspekte të ndryshme bazuar në ngjyrën e krahëve.

E verdha: Në kohët e lashta, kur shihej një flutur e kësaj ngjyre, marinarët përgatiteshin të përballeshin me fatkeqësinë. Megjithatë, sot, të shohësh një flutur të kësaj ngjyre tregon se diçka do të ndryshojë në jetën tonë.

 

E gjelbër: Nëse ju ndodh që papritmas të shihni një flutur të kësaj ngjyre, konsiderojeni veten shumë me fat. Një flutur e gjelbër, në fakt, është një tregues i fatit dhe bollëkut.

E kuqe: Një flutur e kësaj ngjyre shihej nga të lashtët si lajmëtari kryesor i lajmit të mirë. Nëse vëreni një flutur me krahë të kuq, diçka e rëndësishme, si lajmi i mirë, do të trokasë në derën tuaj.

E bardhë: Simboli kryesor i pastërtisë, flutura me ngjyrë të bardhë është ajo që duhet t’i kushtojmë më shumë vëmendje. Ju mund të shihni shumë prej tyre në kopshtet e bukura të luleve në pranverë, por kur ju ndodh të shihni një në një vend dhe kohë të papritur, mund të jeni i sigurt se ajo flutur është aty për ju. Do të thotë rilindje e brendshme. Diçka brenda jush po ndryshon dhe të shohësh një flutur të kësaj ngjyre do të thotë se gjithçka do të jetë mirë.

Ka njerëz mbi të cilët pushojnë fluturat spontanisht dhe ky është sinjali më i fortë që vërteton këtë mesazh, të njerëzve tanë të dashur që duan të jenë pranë nesh.

Fluturat kanë një kuptim të thellë dhe shpirtëror. Vrasja ose largimi i tyre është sinonim i fatkeqësisë. Kur të shihni një flutur në shtëpinë tuaj, mirëpriteni atë, shijoni ngjyrat e saj të mrekullueshme dhe lëreni, ashtu siç mbërriti, thjesht të largohet vetë.

 

Po ndodh...