Premierë botërore në Opera, Eno Peçi: Muzg, për kujtimet e identitetin

10 Mars 2023, 21:11 / JETË ALFA PRESS

Premierë botërore në Opera, Eno Peçi: Muzg, për

Një shfaqje koreografike për muzgun e jetës që na bën të mendojmë mbi identitetin dhe kujtimet.

Është ky thelbi e premierës botërore të veprës më të re të Eno Peçit në Teatrin e Operas dhe Baletit. Këpucë, pistë, kuba janë pjesë e skenografisë ndërsa vepra ngre pikëpyetje.

Vetë Peçi, kërkon të përfshijë publikun në proces duke ju ngritur pyetje pa dhënë përgjigje.

Premiera botërore e artistit shqiptar që jeton në Vjenë dhe punon në teatrin shtetëror austriak ndërthur muzikën klasike dhe tingujt e lahutës në një koreografi bashkëkohore

“Mua më ka interesuar tema e kujtimeve dhe e identitetit te njeriu. Çfarë ndodh me kujtimet tona të vjetra kur ne bëjmë kujtime të reja? Po nëse fshijmë kujtimet çfarë ndodh me ne dhe identitetin tonë? A e humbasim veten?  Dua të ngre pyetje dhe secili I jep përgjigjet e veta”, thotë.

Shfaqja “Muzg” e Eno Peçit vjen me mbështetjen e Ambasadës së Austrisë në Shqipëri e platformës “Harabel” dhe interpretohet nga trupa e baletit të Teatrit Kombëtar të Operas dhe Baletit.

 

Po ndodh...

ide

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128