Shkencëtari jep fakte/ Pse jeta pas vdekjes është e pamundur?!

7 Mars 2023, 12:42 / MISTERE&KURIOZITETE ALFA PRESS

Shkencëtari jep fakte/ Pse jeta pas vdekjes është e pamundur?!

Shkencëtari jep fakte, se pse jeta pas vdekjes është e pamundur

Jeta pas vdekjes mund të jetë thjesht, një nga teoritë më të debatuara të filozofisë.

Ne si njerëz kemi arritur në një pikë ku dimë shumë për jetën, por jo shumë për atë që vjen pas vdekjes.

Filozofët e mëdhenj gjatë historisë përmendën se ky mister i asaj që vjen më pas është ajo që e bën jetën kaq intriguese.

Brenda shumë feve, besohet se jeta vazhdon.

Ose vetëdija jonë arrin një vend të ri, ose shpirtrat tanë rimishërohen në një të porsalindur.

Sido që të jetë rasti, shkenca është e sigurt se nuk ka jetë të përtejme.

Sean Carroll, një kozmolog dhe profesor i fizikës në Institutin e Teknologjisë në Kaliforni përmendi se ligjet e fizikës që qëndrojnë në themel të jetës së përditshme janë plotësisht të kuptueshme.

Dr. Carroll është shprehur se që të ketë jetë të përtejme, vetëdija duhet të shkëputet plotësisht nga trupat tanë fizikë.

Megjithatë në vend të një shpirti të përjetshëm ndërgjegjja duket se përbëhet nga një varg atomesh dhe elektronesh.

Pretendimet se një formë e vetëdijes vazhdon pasi trupat tanë vdesin dhe kalbet në atomet e tyre përbërëse përballen me një pengesë të madhe dhe të pakapërcyeshme. Ligjet e fizikës që qëndrojnë në themel të jetës së përditshme kuptohen plotësisht. Dhe nuk ka asnjë mënyrë brenda këtyre ligjeve për të lejuar që informacioni i ruajtur në trurin tonë të vazhdojë pasi të vdesim’’, është shprehur Carroll.

Dr. Carroll përmend Teorinë Kuantike të Fushës (QFT).

E shprehur thjesht, QFT thotë se ka një fushë në kozmos për çdo lloj grimce - një për fotonet, një tjetër për elektronet, e kështu me radhë.

Eksperimentet kuantike do të zbulonin grimcat shpirtërore dhe forcat shpirtërore nëse do të ekzistonte një jetë e përtejme. Paralajmërim spoiler: nuk kanë.

*Paralajmërimi spoiler: zakonisht përdoret në lidhje me shfaqjet/librat/filmat televizivë kur shkrimtari është gati të thotë se çfarë do të ndodhë.