Byrek me peta të hapura në vaj me hithra dhe njomëz
3 Dhjetor 2024, 08:18 / RECETA ALFA

Përbërësit:
600 gr miell
300 ml ujë të vakët
1 lk kripë
1 lk uthull
200 gr njomëz
Hithra të njoma
Vaj
Përgatitja:
Zëme brumin, më pas e ndajmë në dy pjesë të cilat i zhysim në vaj dhe i lëmë për 30 minuta. Një pjesë të brumit e hapim me dorë duke e punuar me majat e gishtave. E presim në 8 pjesë duke e punuar mirë, derisa hapim një petë të vetme. Vendosim mbushjen me hithra dhe njomëz. Veprojmë sërish me petën tjeter dhe mbyllim thembrat e byrekut. E vendosim në pjekje në temperaturën 200 gradë Celsius për 45 minuta.
Po ndodh...
Amerika mund të tërhiqet nga Europa, por jo nga SPAK
Nga Gentian Gaba
ide
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128
