Makarona me gjalpë dhe vezë

27 Dhjetor 2024, 08:16 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Makarona me gjalpë dhe vezë

Kjo pjatë e mrekullueshme origjinën e ka sigurisht nga Italia e specifikisht nga qyteti i Napolit.

Çfarë e karkaterizon është shija e thjeshtë, por e mrekullueshme dhe lëhtësia në përgatitje.

Mund të keni dëgjuar edhe më parë për makaronat me vezë të quajtura “karbonara” e këto mund t’i konsideroni simotrat e tyre.

Çfarë do të mbani mend të fund të shijimit të kësaj recete është shija kremoze që dhuron.

Alfapress.al ju mëson se si ta përgatisni si më poshtë.

Përbërësit

340 gr makarona të vogla tub

2 vezë të mëdha

30 gr gjalpë

120 gr djathë i grirë kaçkavall

2 thelpinj hudhër

Kripë

Piper

Majdanoz

Po ndodh...

ide