Zbardhen detaje për ngjarjen e rëndë në Tivar, Edmond Mustafa kërkonte statusin e bashkëpunëtorit të drejtësisë

27 Shkurt 2024, 12:57 / AKTUALITET ALFA PRESS

Zbardhen detaje për ngjarjen e rëndë në Tivar, Edmond

Detaje të reja janë zbuluar në lidhje me vrasjen e ndodhur sot në Malin e Zi ku është ekzekutuar shqiptari Edmond Mustafa.

Gazeta Express raporton se Mustafa kishte kërkuar statusin e dëshmitarit të bashkëpunëtorit, ka ofruar informacione për disa vrasje.

Ai është marrë në pyetje më 27 mars 2022, në ambientet e Departamentit për Kundër Krime të Rënda të Administratës Policore të Malit të Zi dhe në atë kohë ka kërkuar statusin e dëshmitarit të bashkëpunëtorit në duke ekspozuar vrasje të rënda dhe krime të tjera të kryera nga anëtarët e Shkaljar dhe të klanit Kavac.

Përkundër faktit se policia edhe atëherë e dinte se Mustafa ishte një person me interes, i cili pranoi pjesëmarrjen e tij në disa vrasje dhe përshkruan në detaje shumë vrasje të tjera apo zbulon edhe emrat e autorëve apo porositësve të këtyre ngjarjeve, ai kurrë nuk u arrestua apo mori statusin e bashkëpunëtorit që kërkoi.

Sipas të dhënave, Mustafa ka specifikuar rolin e tij në dy krime të rënda: vrasjen e Sllobodan Sharanoviqit dhe vrasjen e Ivan Labanit.

Më pas Mustafa deklaroi se donte të tregonte vullnetarisht gjithçka që dinte për veprat kriminale të kryera nga organizata kriminale së cilës i përkiste, sikur të kishte informacion për autorët dhe motivet e veprave të mëposhtme kriminale:

– vrasja e Srgjan Vllahoviqit, e kryer më 10 prill 2016. në Kotorr;

– vrasja e Tomasheviq Bozhidar, e kryer më 6 gusht 2016. vite në Tivar;

– vrasja e Vukoslavceviq Zheljko, e kryer më 8 shtator 2016. vite në Tivar;

– vrasja e Ivan Laban, e kryer më 31 tetor 2016. vite në Tivar;

– vrasja e Sllobodan Sharanoviqit, e kryer më 11 mars 2017. vjet në Budva;

– Vrasja e Marko Jovanoviqit, i cili, sipas Mustafës, u vra pasi kishte kryer një vrasje të dyfishtë në Podgoricë, dhe më pas trupi i tij ishte hedhur fshehurazi në një nga gropat në zonën e komunës së Tivarit;

– vrasja e Jovan Klisiqit, e kryer më 1 nëntor 2019. vite në Tivar;

– Zhdukja e Filip Marjanoviqit dhe Vukashin Gošoviqit, shtetas të Republikës së Serbisë, të cilët, sipas Mustafa, u rrëmbyen, u torturuan, u morën në pyetje dhe përfundimisht u vranë në komunën e Danilovgradit;

– Zhdukja dhe vrasja e Sjeklloq Markos, të cilit sipas Mustafës i është hequr jeta, pas së cilës trupi i tij është fshehur në një vend të panjohur për të në zonën e komunës së Tivarit”, thuhet në procesverbali i bërë gjatë intervistës së anëtarëve.