Pastiche with cheese

2022-08-31 08:40:17 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Pastiche with cheese

Pastry is one of the dough products. It is a mixture of macaroni with milk, egg and cheese that has a very good taste. Similar to the pie, the preparation of the pastiche is simpler, as it is enough to boil the pasta for 5 minutes and mix it with the other products. Baking is a process that the oven does without your help. And the family will lick their fingers from the youngest to the oldest.

Preparation time: 10 minutes

Cooking time: 60 minutes

Low difficulty

For 4 people

Ingredients

350 gr of spaghetti pasta, 1 liter of milk, 3 medium eggs, 1 cup of cottage cheese, 1 cup of goat cheese, 1 cup of butter, salt as desired.

Preparation

1. Zieni fillimisht pastat në ujë të vluar me kripë në masën “al dente”.Kullojini dhe lërini të ftohen.

2. Në një tas të thellë rrihni dy vezë me 750 ml qumësht të vakur. Shtoni gjizën dhe djathin e dhisë të grirë në feta.

3. Hidheni këtë mas tek pastat. Përziejini mirë me telin e kuzhinës. Në fund shtoni 2/3 e sasisë së gjalpit të shkrirë.

4. Lyeni me një lugë gjalpë një tavë pjekjeje. Hidhni në të masën e pastiços.

5. Rrihni në një tas vezën dhe qumështin që keni lënë më janë. Shtojeni në tavë te pastiçoja.

6. Gjalpin e mbetur shpërndajeni në gjithë sipërfaqen e pastiços. Futeni në furrë në 200 gradë C për 60 minuta.

7. Pastiçoja është gati, kur sipërfaqja të marrë ngjyrë të kuqërremtë dhe të jetë pjekur dhe në pjesën e poshtme.

8. Përpara se ta shërbeni lëreni të kullojë dhe priteni kur të jetë e vakët.



 

Happening now...