Shqiptari vjedh bizhuteritë e famshme Cartier me vlerë 150 mijë euro

3 Prill 2024, 18:23 / AKTUALITET ALFA PRESS

Shqiptari vjedh bizhuteritë e famshme Cartier me vlerë 150 mijë
Një hajdut 45-vjeçar ka arritur të vjedhë sende me vlerë të madhe nga marka Cartier.

Ky shtetas shqiptar është zbuluar nga gjurmët e gishtërinjve dhe ADN-ja e tij e gjetur gjatë një vjedhjeje të dyfishtë të kryer në Villepreux (Yvelines). Ai do të gjykohet më 14 maj 2024 nga gjykata e Versajës.

Veprat e kryera më 29 tetor 2021 janë zbardhur falë policisë teknike dhe shkencore. I dyshuari u gjet shpejt, pasi ai kishte vuajtur një dënim prej 18 muajsh në qendrën e paraburgimit Bois-d’Arcy për vepra të ngjashme.

Duke kaluar nëpër Marok dhe Spanjë, shqiptari më pas kishte gjetur në Francë terrenin për ambiciet e tij kriminale. Që nga ardhja e tij disa muaj më parë, rreth tridhjetë akte hajdutërie i janë atribuar atij, duke përdorur një metodologji shumë të thjeshtë: thyerjen e një dere ose një dritareje, hyrjen, rrëmbimin e gjithçkaje që mundet e më pas largimin.

 

Po ndodh...

ide