Metoda sekrete e CIA-s për të zhdukur çdo lloj dhimbjeje

4 Mars 2023, 12:01 / AKTUALITET ALFA PRESS

Metoda sekrete e CIA-s për të zhdukur çdo lloj dhimbjeje
Kur bëhet fjalë për të kuptuar trupin e njeriut, CIA mund të mundë industrinë moderne mjekësore.

Vitet e tyre të kërkimeve dhe eksperimenteve të shumta mbi trupin e njeriut kanë rezultuar të jenë mjaft të dobishme për forcat speciale si dhe agjentët e CIA-s që punojnë në terren.

Shumë dosje të deklasifikuara që dalin në dritë tregojnë teknika shumë të thjeshta, por interesante për të përmirësuar gjendjen mendore dhe fizike të trupit brenda pak minutash.

Punimi prej 90 faqesh përshkruan se si profesionistët shëndetësorë të CIA-s morën pjesë me dëshirë në tortura. 

"Përmbledhja dhe reflektimet" e një shefi anonim të Shërbimeve Mjekësore të CIA-s kronikanë procesin e vendimmarrjes që rezulton në ekspertët shëndetësorë që nënshkruajnë dhe angazhohen në procedurat e marrjes në pyetje dhe ndalimit që nxisin torturën.

Dokumenti gjeneron një reaksion zinxhir të vetëjustifikimit dhe reduktimit të rreziqeve dhe dëmtimit të të paraburgosurve.

55515: Metoda për heqjen e dhimbjes.  

Pjesa më interesante e dokumentit është metoda “55515” e çlirimit të dhimbjes. 

Për të përdorur këtë teknikë, së pari duhet të pastroni mendjen nga çdo mendim dhe thjesht të përqendroheni në zonën ku ndjeni dhimbje. 

Për të qenë të qartë, ky është një efekt psikologjik që bëhet për të mohuar çdo lloj dhimbjeje, prandaj funksionon kundër çdo lloj dhimbjeje.

Mbyllni sytë dhe vizualizoni trupin duke u fokusuar veçanërisht në zonën me dhimbje. 

Pasi të jeni 100% të fokusuar, vazhdoni të përsërisni numrin 55515 derisa të ndjeni lehtësim nga dhimbja.

Metoda në fakt vjen nga programi Gateway i Institutit Monroe, 'programi mjekësor që CIA përdori në kërkimin e saj në Projektin Stargate'. 

Dhimbja është vetëm një perceptim fizik, është një lloj alarmi i dërguar nga truri për t'ju bërë të ditur se diçka nuk është në rregull me trupin tuaj, prandaj çdo fokus që mund ta bëni trurin tuaj të neglizhojë çdo ndikim ose defekt të thënë më mirë brenda trupit. mund të shkaktojë dhimbje.

Rezistenca ndaj Torturës
Bazuar në raporte të ndryshme jozyrtare, kjo metodë është përdorur kryesisht nga agjentët e CIA-s për t'i rezistuar torturave nga armiqtë.

Memorandumi përmend se teknikat OMS janë në përputhje me rregullat e Shoqatës Psikologjike Amerikane (APA), por nuk përmendet koordinimi midis APA-së, CIA-s dhe Departamentit të Mbrojtjes në zhvillimin e këtyre politikave. Këto politika më vonë u braktisën.

Dokumenti gjithashtu përpiqet të argumentojë kundër akuzave për shkelje të etikës mjekësore duke deklaruar se pjesëmarrja në OMS ishte vullnetare, se procedurat e saj u konsideruan "ligjore" në atë kohë nga Departamenti i Drejtësisë i SHBA-së dhe se u morën inteligjencë vepruese dhe u shpëtuan jetë.

Ky dokument është një aktakuzë dënuese për teknikat e torturës amerikane, si dhe për rolin vendimtar të personelit të CIA OMS në pjesëmarrjen dhe fshehjen e torturës. 

Ajo demonstron mosrespektimin e profesionistëve shëndetësorë për standardet bazë etike, siç është Deklarata e Shoqatës Botërore të Mjekësisë në Tokio, e cila u kërkon atyre të përmbahen nga të gjitha format e pjesëmarrjes në tortura ose keqtrajtime./Alfapress.al

 

ide

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128