
Polentë me proshutë dhe salcë

Polentë me proshutë dhe salcë
Përbërësit
2 litër ujë
1 lugë kripë e trashë
300 miell i verdhë misri
150 gr proshutë derri
100 gr djathë deleje kaçkavall
50-70 gr gjalpë
3 lgj vaj ulliri
1/2 qepë e vogël
1 thelpi hudhër
8-10 gjethe borzilok
500 gr domate ose 400 gr domate kutie
Piper sipas shijes
Përgatitja
Përgatisim polentën me ujë, kripë dhe miell të verdhë. Paralelisht vendosim domatet për një minutë në ujë të vluar, heqim cipën dhe i grijmë trashë. Nëse përdorim salcë domate kutie nuk i kullojmë vetëm i copëtojmë pak. Në një tenxhere, në zjarr të ulët, kaurdisim qepën derisa të bëhet e tejdukshme, shtojmë hudhrën, domatet dhe borzilokun. E lëmë salcën të gatuhet për 15-20 minuta. Kur polenta të jetë në gjysmën e gatimit, shtojmë proshutën e derrit, djathin dhe copat e gjalpit dhe e trazojmë shpesh. Kur polenta të jetë gati e hedhim nëpër pjata dhe e spërkatim me salcën e domates.

Pse Aleanca Madhështore përfundoi në Foltore 2
ide

Erion Veliaj, kryeredaktori nga qelia


Teatri politik me listat e PS dhe PD
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128