
Supë me panxhar

Përbërësit:
2 panxharë mesatar
1 patate e vogël
1 karrotë
1 qepë e vogël
2 thelpinj hudhër
1.5 litër lëng perimesh ose ujë
2 lugë gjelle vaj ulliri
½ lugë çaji uthull molle / lëng limoni
1 lugë çaji kopër ose majdanoz
2 lugë gjelle kos / krem pana
Kripë dhe piper sipas shijes
Përgatitja:
Në një tenxhere ngrohim vajin dhe skuqim qepën derisa të zbutet. Shtojmë hudhrën dhe e përziejmë për disa sekonda. Shtojmë karrotën, pataten dhe panxharin. I përziejmë për disa minuta dhe më pas hedhim lëngun e perimeve ose ujin. Rregullojmë shijen me kripë dhe piper. E lëmë supën të ziejë për rreth 25-30 minuta, derisa perimet të jenë zbutur. Pasi perimet të jenë zier, përdorim një blender dore për ta bërë supën kremoze (nëse dëshirojmë një teksturë më të trashë, mund ta lëmë pa e kaluar në blender). Në fund shtojmë uthullën e mollës ose lëngun e limonit dhe e shërbejmë të ngrohtë, me pak kos ose krem pana sipër dhe spërkatje majdanozi.

Rama dhe Berisha rikthejnë në politikë Tom Doshin
ide
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128