
Petulla me brumë patatesh

5 Mars 2025, 08:25 / RECETA ALFA
Përbërësit:
600 gr patate
2 kokrra vezë
2 lugë miell
Kripë, piper i zi
Vaj për skuqje
Përgatitja:
Qërojmë patatet dhe i grimë me rende për së gjati. I kalojmë në ujë të ftohtë, i kullojmë dhe i vendosim të thahen në një beze pambuku. Vendosim vezët në një tas, miellin, kripën dhe piperin. Shtojmë patatet dhe pak miell për të trashur masën.
E punojmë mirë brumin, ndërkohë kemi nxehur vajin në një tigan të gjerë. Skuqim petullat duke i hedhur lugë-lugë larg njëra tjetrës. I kthejmë më pas nga ana tjetër dhe i vendosim mbi një pjatancë ku kemi shtruar letër kuzhine.

Enkelejdi i vogël në politikën e madhe
Nga Albi Xhunga
ide
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128