Petulla me brumë patatesh

5 Mars 2025, 08:25 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Petulla me brumë patatesh

Përbërësit:

600 gr patate
2 kokrra vezë
2 lugë miell
Kripë, piper i zi
Vaj për skuqje

Përgatitja:

Qërojmë patatet dhe i grimë me rende për së gjati. I kalojmë në ujë të ftohtë, i kullojmë dhe i vendosim të thahen në një beze pambuku. Vendosim vezët në një tas, miellin, kripën dhe piperin. Shtojmë patatet dhe pak miell për të trashur masën.

E punojmë mirë brumin, ndërkohë kemi nxehur vajin në një tigan të gjerë. Skuqim petullat duke i hedhur lugë-lugë larg njëra tjetrës. I kthejmë më pas nga ana tjetër dhe i vendosim mbi një pjatancë ku kemi shtruar letër kuzhine.

Po ndodh...